21 days of prayer and fasting 2022

Op deze website van Celebration Church vind je diverse resources om je te helpen dieper te groeien in je relatie met Jezus de komende 21 dagen. Je hoeft het niet alleen te doen, we doen dit samen als kerkfamilie!

 • We starten dit seizoen van vasten in gebed. Vasten is meer dan simpelweg zondag iets leven. Vasten is meer dan gewoon iets missen. We leggen iets af dat je vlees voedt met gebed en kiezen er intentioneel voor om je geest te voeden met de Geest. Bid en vraag de Heer hoe jij en je gezin de komende vastentijd kunnen ingaan.

  We starten dit seizoen van vasten in gebed. Vasten is meer dan simpelweg zondag iets leven. Vasten is meer dan gewoon iets missen. We leggen iets af dat je vlees voedt met gebed en kiezen er intentioneel voor om je geest te voeden met de Geest. Bid en vraag de Heer hoe jij en je gezin de komende vastentijd kunnen ingaan.

 • Goed voorbereiden doe je door een plan te maken. Kies van tevoren wat voor vasten je gaat volgen en je aan gaat commiteren. Het is beter om een plan te maken voor de 21 dagen in plaats van dagelijks een keuze te maken. Zorg ervoor dat je plan haalbaar is om te volgen.

  Leg contact met je dokter als het nodig is of als je gezondheidsproblemen hebt. Als je gezondheid of persoonlijke conditie het je niet toelaat om bepaald eten of maaltijden te vasten, kies voor een alternatief dat het beste werkt voor jou. Dat kunnen omstandigheden zijn zoals zwangerschap, een fysiek zware baan of medische omstandigheden.

 • Je hoeft dit niet alleen te doen! Neem doordeweeks contact op met kerkfamilie of tijdens de twee fysieke bijeenkomsten.

Doe op de volgende manieren mee:

1) Lees het 21 days Bijbelleesplan mee via deze link!  Samen lezen we dit leesplan voor 21 dagen en na deze 21 dagen kan je met ons verder lezen in de Bijbel. Het 21 days leesplan loopt vanzelf over in een leesplan van BibleProject!

2)  Kom naar de twee bijeenkomsten in Celebration Hilversum op 5 en 12 januari om 20.00 – 21.00. https://www.celebrationchurch.nl/events

Fysieke bijeenkomsten:

Celebration Delft - Outreach 1
Celebration Delft – Outreach
januari 29, 2023 @ 18:00 - 20:00
Celebration Delft - Gebedswandeling 2
Celebration Delft – Gebedswandeling
januari 15, 2023 @ 18:00 - 20:30
Kerstavond - Hilversum - 21.00 3
Kerstavond – Hilversum – 21.00
december 24 @ 21:00 - 22:00
Kerstavond - Huizen - 20.30 4
Kerstavond – Huizen – 20.30
december 24 @ 20:30 - 21:30
Christmas Eve - Delft - 20.00 5
Christmas Eve – Delft – 20.00
december 24 @ 20:00 - 21:00
Foodkitchen 7
Foodkitchen
december 16 @ 17:30 - 19:30
Food Kitchen - Kerstdiner 8
Food Kitchen – Kerstdiner
december 16 @ 17:00 - 21:00
Celebration YA - Dansfeest 9
Celebration YA – Dansfeest
december 10 @ 19:30 - 21:30
Celebration YA - Hangout 10
Celebration YA – Hangout
december 2 @ 19:30 - 21:30
Celebration Delft - Outreach 11
Celebration Delft – Outreach
november 27 @ 18:00 - 20:00
Foodkitchen 12
Foodkitchen
november 18 @ 17:30 - 19:30

Manieren om te vasten.

Vind hieronder een manier om te vasten.

 • Het Daniel vasten werd als eerste uitgevoerd door de profeet Daniel in de Bijbel. Op een bepaald moment had Daniel grote zorgen voor zijn volk en zocht Gods wijsheid tijdens een tijd van bidden en vasten.

  Daniel 10:2-3 vertelt ons:
  In die dagen was ik, Daniël, drie volle weken aan het rouwen. Smakelijk voedsel at ik niet, vlees of wijn kwam niet in mijn mond.

  De betekenis van ‘Smakelijk voedsel’ is niet helemaal duidelijk, maar vele commentaren concluderen dat het gaat om het niet eten van brood en zoetigheden. Éen van de vertalingen beschrijft Daniel’s eetgewoonten als ‘Ik at alleen simpel en sober eten’.

  Het idee achter het Daniel vasten is niet om Daniel’s menu te kopiëren, maar om zijn geestelijke honger te spiegelen. Daniel’s passie voor God zorgde ervoor om meer achter geestelijk voedsel te gaan dan fysiek voedsel, wat uiteindelijk het doel zou moeten zijn voor een ieder die voor het Daniel vasten gaat.

  Wat kan je eten tijdens het Daniel vasten:

  Voedsel dat je mag eten

  • Hele granen: Bruine rijst, haver, gerst, volkorenbrood, grits.
  • Peulvruchten: gedroogde bonen, Chilibonen, spliterwten, linzen, zwarte bonen, sojabonen.
  • Alle soorten fruit: Appels, abrikozen, bananen, zwarte bessen, blauwe bessen, cantaloupe, kersen, cranberries, haver, vijgen, grapefruit, druiven, meloen, kiwi, citroen, mango’s, nectarines, perziken, peren, ananassen, dadels, pruimen, rozijnen, frambozen, aardbeien, mandarijen.
  • Alle soorten groenten: Artichokes, asperges, bieten, broccoli, spruiten, kool, wortels, bloemkool, selderij, pepers, mais, komkommers, aubergines, knoflook, gember, ijsbergsla, champignons, uien, peterselie, aardappelen, radijsjes, chalotjes, spinazie, pompoenen, zoete aardappelen, tomaten, waterkers, yams, courgette, kruiden, olijven (olijf olie) vegetarische burgers zijn een optie als je niet allergisch bent voor soya.
  • Noten en zaden.
  • Gedistilleerd water, 100% natuurlijke fruitsappen, 100% natuurlijke groentesappen, proteïne drankjes, decade drankjes met mate.
  • Zoetjes; Honing en andere natuurlijke zoetjes.

  Voedsel dat je niet mag eten:

  • Vlees
  • Alle zuivelproducten
  • Witte rijst
  • Gefrituurd eten
  • Caffeine
  • Verpakte sappen
  • Levensmiddelen die conserveringsmiddelen of additieven, geraffineerde suiker of suikervervanger bevatten
  • Bloem en alle producten die dit bevatten.
  • Margarine, boter en andere producten met een hoog vet gehalte.
  • Toetjes en snoep etc.
 • Gedeeltelijk vasten doe je van zonsopgang tot zonsondergang. Je drinkt dan alleen sap en water en eet ’s avonds een lichte avondmaaltijd.

 • Tijdens deze manier van vasten drink je alleen vloeistoffen. Zorg ervoor dat je, wanneer je voor deze manier van vasten kiest, je raad vraagt aan je dokter. Doe dit alleen als je gezondheid deze manier van vasten toelaat!

 • Gedurende de 21 dagen kan je er voor kiezen om te vasten van technologie. Dit kan betekenen dat je ervoor kiest om geen Netflix te kijken, geen gebruik te maken van social media platformen of bijvoorbeeld geen games te spelen tijdens de periode van 21 dagen.

 • Je bent misschien niet in de gelegenheid om voor de volledige 21 dagen te vasten. Je kan er ook voor kiezen om één van de bovenstaande manieren voor vasten voor 3 of 7 dagen uit te voeren.

21 Days of Prayer and Fasting

Please tell us what is wrong


   Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.

   Notice: Undefined index: toolbar-default-page-mode in /home/u65709p64671/domains/celebrationchurch.nl/public_html/wp-content/plugins/pdf-viewer-for-wordpress/includes/automatic-features.php on line 30