21 days of prayer


21 days of prayer and fasting 2024

Op deze website van Celebration Church vind je diverse resources om je te helpen dieper te groeien in je relatie met Jezus de komende 21 dagen. Je hoeft het niet alleen te doen, we doen dit samen als kerkfamilie!

 • Het jaar is begonnen en we zien ernaar uit om dit samen te beginnen met bidden en vasten. Vasten is meer dan simpelweg zondag iets leven. Vasten is meer dan gewoon iets missen. We leggen iets af dat je vlees voedt met gebed en kiezen er intentioneel voor om je geest te voeden met de Geest. Bid en vraag de Heer hoe jij en je gezin de komende vastentijd kunnen ingaan.

 • Goed voorbereiden doe je door een plan te maken. Kies van tevoren wat voor vasten je gaat volgen en je aan gaat commiteren. Het is beter om een plan te maken voor de 21 dagen in plaats van dagelijks een keuze te maken. Zorg ervoor dat je plan haalbaar is om te volgen.

  Leg contact met je dokter als het nodig is of als je gezondheidsproblemen hebt. Als je gezondheid of persoonlijke conditie het je niet toelaat om bepaald eten of maaltijden te vasten, kies voor een alternatief dat het beste werkt voor jou. Dat kunnen omstandigheden zijn zoals zwangerschap, een fysiek zware baan of medische omstandigheden.

 • Je hoeft dit niet alleen te doen! Neem doordeweeks contact op met kerkfamilie of tijdens de verschillende fysieke bijeenkomsten. Hieronder zie je het overzicht van de komende 21 days events.

Devotional Celebration Church Netherlands.

Klik hier om deze te openen en uit te printen.

Spotify Playlist

Playlist for Week 01

YouVersion Leesplan

De komende 21 dagen heb je een optie om via de Bijbel app YouVersion samen met kerkfamilie een leesplan te lezen. Je kan het leesplan meelezen in het Engels en in het Nederlands. Dit leesplan is geschreven door onze kerkfamilie in Celebration Church Jacksonville.

Door op de link te klikken via je telefoon opent die het leesplan. Het plan start op maandag 8 januari. Als je het leesplan in het Nederlands wilt vind je het onder het tabblad ‘Talk It Over’ de Nederlandse vertaling. De rest van het leesplan zie je in het engels maar de vertaling wordt dagelijks geplaatst in het tabblad ‘Talk it Over’. Wanneer je de bijbelteksten leest kan je binnen de Bijbel app de Nederlandse vertaling aanklikken.

Na deze 21 dagen krijg je een uitnodiging om een volgend leesplan met ons te lezen om samen de gewoonte vast te houden om dagelijks in de Bijbel te lezen.

ENGELSE LEESPLAN

NEDERLANDSE LEESPLAN
Dit plan is voor degene die de Nederlandse vertaling willen lezen en in het Nederlands over de bijbelgedeelten willen praten.

Revival Nights.

Tijdens de 21 dagen bidden en vasten tijd organiseert Hilversum en Huizen 3x een Revival Night. Een avond vol gebed, worship, avondmaal en ruimte voor het delen van getuigenissen. Hieronder kan je het complete overzicht vinden.

Hilversum (alle avonden beginnen om 20.00 uur in Celebration Church Hilversum)

Revival Night #1 – 10 januari 2024
Revival Night #2 – 17 januari 2024
Revival Night #3 – 24 januari 2024

Huizen (alle avonden beginnen om 20.00 uur in Celebration Church Huizen)

Revival Night #1 – 9 januari 2024
Revival Night #2 – 16 januari 2024
Revival Night #3 – 23 januari 2024

Huizen locatie: Gebedsavonden in de huizen.

Dit bericht is voor de Huizen kerkfamilie. Deze periode willen we samen als gemeente groeien in gebed. Om dit samen te kunnen doen organiseren wij op verschillende plekken gebedsavonden in de huizen.

Let op dat er per huis een maximaal aantal mensen langs kunnen komen, dus geef je wel op tijd op. Klik op onderstaand adres om zo je plekje te reserveren voor meerdere data. Als je niet kan, kan je gemakkelijk via je bevestigingsmail je ticket annuleren. Zo weet de host of je komt of niet.

Wil jij ook je huis openstellen voor een gebedsavond? Laat het ons weten via huizen@celebrationchurch.nl ‘o.v.v. 21 days gebedsavond’.

Klik op onderstaand adres om te laten weten dat je komt.

Munnikplaat, Huizen

Ploeglaan, Eemnes

Merino, Huizen

Graaf Floris, Huizen

 

Fysieke bijeenkomsten:

Revival Night #3 - Huizen 1
Revival Night #3 – Huizen
januari 23 @ 20:00 - 21:00
Revival Night #2 - Hilversum 2
Revival Night #2 – Hilversum
januari 17 @ 20:00 - 21:00
Revival Night #1 - Hilversum 3
Revival Night #1 – Hilversum
januari 10 @ 20:00 - 21:00
Revival Night #1 - Huizen 4
Revival Night #1 – Huizen
januari 9 @ 20:00 - 21:00
21 dagen bidden en vasten 5
21 dagen bidden en vasten
januari 8 - januari 28

Manieren om te vasten.

Vind hieronder een manier om te vasten.

 • Het Daniel vasten werd als eerste uitgevoerd door de profeet Daniel in de Bijbel. Op een bepaald moment had Daniel grote zorgen voor zijn volk en zocht Gods wijsheid tijdens een tijd van bidden en vasten.

  Daniel 10:2-3 vertelt ons:
  In die dagen was ik, Daniël, drie volle weken aan het rouwen. Smakelijk voedsel at ik niet, vlees of wijn kwam niet in mijn mond.

  De betekenis van ‘Smakelijk voedsel’ is niet helemaal duidelijk, maar vele commentaren concluderen dat het gaat om het niet eten van brood en zoetigheden. Éen van de vertalingen beschrijft Daniel’s eetgewoonten als ‘Ik at alleen simpel en sober eten’.

  Het idee achter het Daniel vasten is niet om Daniel’s menu te kopiëren, maar om zijn geestelijke honger te spiegelen. Daniel’s passie voor God zorgde ervoor om meer achter geestelijk voedsel te gaan dan fysiek voedsel, wat uiteindelijk het doel zou moeten zijn voor een ieder die voor het Daniel vasten gaat.

  Wat kan je eten tijdens het Daniel vasten:

  Voedsel dat je mag eten

  • Hele granen: Bruine rijst, haver, gerst, volkorenbrood, grits.
  • Peulvruchten: gedroogde bonen, Chilibonen, spliterwten, linzen, zwarte bonen, sojabonen.
  • Alle soorten fruit: Appels, abrikozen, bananen, zwarte bessen, blauwe bessen, cantaloupe, kersen, cranberries, haver, vijgen, grapefruit, druiven, meloen, kiwi, citroen, mango’s, nectarines, perziken, peren, ananassen, dadels, pruimen, rozijnen, frambozen, aardbeien, mandarijen.
  • Alle soorten groenten: Artichokes, asperges, bieten, broccoli, spruiten, kool, wortels, bloemkool, selderij, pepers, mais, komkommers, aubergines, knoflook, gember, ijsbergsla, champignons, uien, peterselie, aardappelen, radijsjes, chalotjes, spinazie, pompoenen, zoete aardappelen, tomaten, waterkers, yams, courgette, kruiden, olijven (olijf olie) vegetarische burgers zijn een optie als je niet allergisch bent voor soya.
  • Noten en zaden.
  • Gedistilleerd water, 100% natuurlijke fruitsappen, 100% natuurlijke groentesappen, proteïne drankjes, decade drankjes met mate.
  • Zoetjes; Honing en andere natuurlijke zoetjes.

  Voedsel dat je niet mag eten:

  • Vlees
  • Alle zuivelproducten
  • Witte rijst
  • Gefrituurd eten
  • Caffeine
  • Verpakte sappen
  • Levensmiddelen die conserveringsmiddelen of additieven, geraffineerde suiker of suikervervanger bevatten
  • Bloem en alle producten die dit bevatten.
  • Margarine, boter en andere producten met een hoog vet gehalte.
  • Toetjes en snoep etc.
 • Gedeeltelijk vasten doe je van zonsopgang tot zonsondergang. Je drinkt dan alleen sap en water en eet ’s avonds een lichte avondmaaltijd.

 • Tijdens deze manier van vasten drink je alleen vloeistoffen. Zorg ervoor dat je, wanneer je voor deze manier van vasten kiest, je raad vraagt aan je dokter. Doe dit alleen als je gezondheid deze manier van vasten toelaat!

 • Gedurende de 21 dagen kan je er voor kiezen om te vasten van technologie. Dit kan betekenen dat je ervoor kiest om geen Netflix te kijken, geen gebruik te maken van social media platformen of bijvoorbeeld geen games te spelen tijdens de periode van 21 dagen.

 • Je bent misschien niet in de gelegenheid om voor de volledige 21 dagen te vasten. Je kan er ook voor kiezen om één van de bovenstaande manieren voor vasten voor 3 of 7 dagen uit te voeren.

21 Days of Prayer and Fasting

We created a bug tracker to request your feedback and tell us when something is wrong. We are looking forward to receive your feedback.

   Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.