Voel jij je geroepen om deel te zijn van discipel proces in Almere?

Help ons voor te bereiden op de lancering van Celebration Church Almere!

Het verhaal tot nu toe

In 2020 verhuisde Sebastiaan van Wessem, lead pastor van Celebration Church, met zijn gezin naar Almere. Begin 2023 begon de Heer zijn hart voor deze stad te breken. In Almere wonen ongeveer 225.000 mensen, maar slechts een klein percentage van deze mensen gaat naar de kerk.

In het licht van deze enorme nood begon de Heer tot zijn hart te spreken om een nieuwe Celebration Church in Almere te gaan pionieren, die zich zou richten op discipelschap en levensverandering. Op bovennatuurlijke wijze verbond God hem met mensen in de stad die een soortgelijke passie hebben om God te zien doorbreken met opwekking in Almere.

Daarom startte pastor Sebastiaan in mei 2023 samen met Sebastiaan Boonstra en een paar andere mensen hun eerste bijbelstudiegroep in Almere (Nobelhorst), naar het voorbeeld van hoe de vroege kerk de Bijbel bestudeerde. Deze methode wordt met succes toegepast in landen waar sprake is van ernstige vervolging van christenen.

Naast de bijbelstudies zijn er enkele Interest Nights geweest om de visie van Celebration Church voor de stad Almere te delen. Ook hebben we een aantal outreaches gedaan in het centrum van Almere, waarbij we het Evangelie van het Koninkrijk hebben verkondigd en lofprijzing en aanbidding hebben hebben laten horen in de straten van Almere en het centraal station. En dit is nog maar het begin van de verbazingwekkende dingen die God voor ons en de stad in petto heeft!

Ben je klaar om met ons mee te gaan op deze reis van transformatie?

“Ben je klaar om met ons mee te gaan op deze reis van transformatie?”


Discipelschap

Focus

Hoewel we houden van krachtige weekenddiensten met geweldige aanbidding en dynamische prediking, geloven we dat een bijbelstudie met de nadruk op discipelschap dé plek is waar echte levensverandering plaatsvindt. We willen niet alleen leren wat Gods Woord zegt, maar het Woord ook gehoorzamen en in de praktijk brengen.

Daarom zijn we in mei 2023 gestart met onze eerste bijbelstudiegroep. De aanpak die wij gebruiken noemen wij een “Shema Bible Study” (SBS). Een Shema Bible Study is hetzelfde als een Discovery Bijbelstudie (DBS), maar dan met een andere titel (het Hebreeuwse woord “shema” betekent horen en gehoorzamen). Deze SBSen/DBSen zijn het hoofdingrediënt van de meest effectieve Disciple Making Movements (DMMs) over de hele wereld, ook in landen als Iran.

In september 2023 gaat deze ene groep, die op woensdag bij Sebastiaan Boonstra thuis in Nobelhorst bijeenkomt, verder. Maar we zullen op verschillende avonden van de week verschillende nieuwe groepen starten, zodat meer mensen zich kunnen aansluiten. Deze groepen worden allemaal geleid door facilitators in plaats van leiders of leraren, omdat we het gevoel hebben dat de Heer de inbreng van iedereen in de groep gebruikt om te groeien naar een dieper begrip van het Woord.


Wij zijn vol passie voor lofprijs en aanbidding

Het team dat aan het ontstaan is in Celebration Church Almere is gepassioneerd over lofprijs en aanbidding op een manier die de multiculturele diversiteit van de mensen in de stad weerspiegelt. Dus in onze toekomstige diensten zien we graag een passie en vrijheid in lofprijs en aanbidding die door de Heilige Geest wordt bewerkt door de diversiteit van de culturen in onze kerk heen.

Hier is een voorproefje van hoe de eredienst eruit zal zien in Celebration Church Almere:

De kalender

We appreciate it if you let us know if you are planning on coming. Click on the date of your choosing and fill in a simple form to let us know you are attending so we can prepare for your attendance.

Shema Bijbelstudies

Een belangrijke (bijna wekelijkse) activiteit zijn de Shema Bijbelstudies. Op woensdagen hebben we er eentje in Nobelhorst. Op maandagen start we er een in Oosterwold. En we willen nog meer starten in verschillende stadsdelen en op verschillende doordeweekse avonden.

Outreaches

Eens in de zoveel tijd zullen we een outreach doen in de binnenstad van Almere met een mars voor Jezus, aanbidding & lofprijs, getuigenissen, een bemoediging uit de Bijbel en een freestyle gospeldienst in de hal van het hoofdstation.

Maandelijkse praise & worship celebrations

Op de volgende zondagmiddagen vanaf 16.00 uur komen al onze bijbelstudiegroepen en alle anderen die geïnteresseerd zijn om zich bij onze toekomstige locatie in Almere aan te sluiten, samen voor aanbidding en lofprijs, een boodschap rechtstreeks uit de Bijbel en fellowship:

·         1 oktober

·         12 november

·         3 december (met Ps Casey Henagan uit de VS)

Tijdens iedere celebration zullen wij ook de visie van Celebration Church Almere onder de aandacht brengen. De bijeenkomsten zullen in het Engels zijn met vertaling naar het Nederlands.

Locatie is Simon van Collemstraat 3, in the building of Apostolisch Genootschap, in Almere Stad.

Interest Nights

De visie van Celebration Church Almere brengen wij ook graag bij jou thuis. Organiseer een Interest Night bij je thuis, nodig je vrienden uit en laat een aantal teamleden van Celebration Almere komen om de visie uit te leggen.

Andere activiteiten

Momenteel zijn er geen andere activiteiten gepland.


Wanneer gaan de zondagsdiensten starten?

Start van de wekelijkse samenkomsten

Op dit moment is ons plan om in maart 2024 te starten met wekelijkse samenkomsten. Bid alsjeblieft met ons mee voor een sterk team en een goede locatie. Deze samenkomsten zullen tweetalig zijn, Engels-Nederlands, zodat we zowel Nederlanders als de groeiende internationale gemeenschap in Almere kunnen bereiken.

In de tussentijd ben je van harte welkom bij onze Engelse samenkomsten in Hilversum, die beginnen om 11.30 uur. Dat is de samenkomst waar de meeste van onze Almere leden zich voorlopig bij aansluiten (uiteraard ben je ook van harte welkom in de Nederlandse dienst om 9:30 uur). Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Kom in contact met de Sebastiaans als jij enthousiast wordt van deze visie! Bekijk ook Ps Sebastiaan’s blog als je meer wilt weten over deze disicpelschap aanpak. https://hearingandobeying.org/category/discipleship-resources/. Je kan ook het contactformulier hieronder invullen.


Heb je vragen of wil je onderdeel worden van deze reis?

    This form uses Akismet to reduce spam. Learn how your data is processed.

    Please tell us what is wrong

        Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.