Twee kerken delen voortaan de Goede Herderkerk in Huizen

Twee kerken delen voortaan de Goede Herderkerk in Huizen

Twee kerken delen voortaan de Goede Herderkerk in Huizen 1024 768 Celebration Church Netherlands

Twee kerken delen voortaan de Goede Herderkerk in Huizen

Protestantse Gemeente Huizen en Celebration Church Huizen gaan samenwerking aan

De Goede Herderkerk in Huizen wordt voortaan gebruikt door twee verschillende kerken. Op zondagochtend houdt de Protestantse Gemeente Huizen wekelijks hier  een van haar drie kerkdiensten. In de middagen maakt Celebration Church gebruik van het gebouw voor haar kerkdienst om 16.00 uur. “Het is zo mooi om te zien hoe nu ook heel praktisch kerkmuren doorbroken worden.”, aldus Leadpastor Sebastiaan van Wessem van Celebration Church.

Dinsdag 29 september was het zover: Kees de Kok (ouderling-kerkrentmeester van de Goede Herderkerk), Ronald Kranenborg (secretaris College van Kerkrentmeesters) en Sebastiaan van Wessem (Lead Pastor Celebration Church) tekenden de overeenkomst. Voortaan delen de twee kerken de Goede Herderkerk die in Huizen bekend staat om de afbeelding van de Goede Herder in een prachtige glas-in-lood-kunstwerk. Van Wessem: “Wat we bij onze start in Huizen in 2015 niet voor mogelijk achtten is nu gebeurd. Twee kerken maken gebruik van één kerkgebouw. Ook al zijn er verschillen, we mogen nu samen onze eenheid in Christus vieren.” Ook de Protestantse Gemeente in Huizen is blij met de samenwerking. “Door de samenwerking wordt zichtbaar wat in een kerklied zo mooi is gezegd: voor ieder van ons een plaats. Een plaats om te zijn, een plaats om te worden getuige van Hem, een levend bewijs. Precies zoals ruim vijftig jaar geleden – toen de kerk in gebruik genomen werd – de bedoeling was. Ook wordt het kerkgebouw nu intensiever gebruikt.”, aldus Geertje de Vries, predikant van de Goede Herderkerk.

Over Celebration Church
Celebration Church Nederland is een internationale gemeente met samenkomsten in Hilversum (Nederlands- en Engelstalig) en Huizen (Nederlandstalig). De Huizen-locatie is in 2015 van start gegaan en was voorheen gevestigd in de Huizermaatschool en later de Prinses Irene Muziekvereniging. Vanwege de coronabeperkingen is de kerk op zoek gegaan naar een groter gebouw om hun samenkomsten te kunnen blijven organiseren. De moederkerk van Celebration Church is gevestigd in de VS, Florida.

We created a bug tracker to request your feedback and tell us when something is wrong. We are looking forward to receive your feedback.

      Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.