DAG 06 | Lokale kerk / stad

DAG 06 | Lokale kerk / stad

DAG 06 | Lokale kerk / stad 2000 2000 Celebration Church Netherlands

Joshua & Rhodé van Oord | Jeugdleiders Celebration Church Huizen

Een stad op een heuvel
 
Wij zijn gek op het beeld dat de bijbel schetst over ons christenen en de lokale kerk. Wij zijn ‘het zout van de aarde’. Jezus zelf heeft het volgende gezegd in Mattheüs 5 13-16 HSV:

“Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die op een berg ligt kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.’’
 
We zijn essentieel in Gods ogen. Zout is het enige dat ervoor zorgt dat alle andere ingrediënten in een maaltijd samenwerken. We zijn geschapen om het zout te zijn voor andere mensen; en wanneer we de mensen om ons heen helpen om de wereld te bekijken in Gods perspectief, Gods koninkrijk- en eeuwigheidsperspectief, vindt alles zijn plaats en komen alle ingrediënten samen en goed tot zijn recht. Het samenbrengen van christenen en het keer op keer wijzen naar Jezus is ons doel als Zijn volgers. En als we niet proberen het beeld van God te zijn, wat doen we dan wel?
 
We hopen ook dat het je in dit stukje opvalt dat God extreem trots op jou is. Hij heeft jóu uitgekozen om dat baken van hoop te zijn die de wereld zo hard nodig heeft. Maar opvallen brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Als je een lamp op een donkere plaats zet, is dat het enige wat opvalt. Mensen zullen dingen denken, ze zullen over je praten en je pijn kunnen doen. Maar door dit alles vraagt God jou om sterk te blijven staan. Een stad bovenop een heuvel wordt snel opgemerkt. De stad heeft muren en een solide fundering nodig om bestand te zijn tegen stormen, veroveringen en ander kwaad. Maar God heeft je alles gegeven wat je nodig hebt voor je taak, inclusief je kerkfamilie. Hij zal je nooit in een situatie brengen die je niet aankunt.
 
Vooral in deze tijd, waar de kerk (niet het gebouw), nog nooit zo plaatselijk is geweest, moedigen we je aan te bidden over wat je kunt doen op de heuvel waarop God jou heeft geplaatst. We suggereren niet dat je de volgende superchristen moet zijn of in metaforische termen “een bosbrand” moet aansteken, maar misschien kun je een kaarslicht zijn. Vraag God of jij iets voor de mensen in je omgeving kunt doen. En… doe het dan vervolgens ook echt! Wees het zout! Wees dat licht! Je bent klaar en geroepen!

WORSHIP
🎶 The Blessing – Kari Jobe

BIBLEPROJECT

🎥 Acts Playlist
📕 Study at home “Witness”

Please tell us what is wrong

      Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.