DAG 13 | Onbereikte bevolkingsgroepen

DAG 13 | Onbereikte bevolkingsgroepen

DAG 13 | Onbereikte bevolkingsgroepen 2000 2000 Celebration Church Netherlands

Onbereikte bevolkingsgroepen

Toen ik nadacht over onbereikte bevolkingsgroepen kwam een Bijbelvers uit Mattheüs naar boven:

Mattheüs 24:14 HSV En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

Onze God is een geweldige, perfecte Vader. Hij houdt van alle mensen ook al zijn ze niet zo liefdevol. Onbereikte bevolkingsgroepen bestaan niet alleen uit mensen die de Heer nog niet kennen maar ook uit mensen die niet op zoek zijn naar Hem. Wanneer we het hebben over onbereikte bevolkingsgroepen, denk je misschien aan verre, onbeschaafde stammen die ver van ons vandaag leven. Maar als we de wijsheid van de Heer ontvangen en bidden om zulke mensen te bereiken, opent God ook vaak onze ogen om degene in onze buurt te bereiken. Ik was zo’n voorbeeld van een onbereikt persoon, te midden van een rijk en modern land genaamd de Verenigde Arabische Emiraten. Een Amerikaanse zendeling die een hart had om het Iraanse volk te dienen, was verhuisd naar Dubai om de Iraanse bevolking te bereiken die daar woonde. Mijn vrouw en ik hebben het evangelie via hem ontvangen en onze levens zijn compleet veranderd.

Waarom wilde God in Mattheüs 24:12 mij bereiken terwijl ik niet naar Hem op zoek was? Hij zegt in dat vers dat het Goede Nieuws van redding eerst gepredikt zal worden in heel de wereld en dan zal het einde komen. Hij heeft het niet nodig dat ik Hem accepteer voor het einde van de wereld. Maar Hij wil mij redden, jou redden en heel de wereld. Het vloeit voort uit zijn voortdurende liefde. Zoals in 1 Johannes 4:8 wordt genoemd: God is liefde.

Er zijn vele zendelingen die de verre landen willen bereiken, hun taal en cultuur willen leren en zo het Evangelie van het Koninkrijk willen verkondigen. Het is zo waardevol en mooi. Als we niet de mogelijkheid hebben om op die manier de bediening in te gaan, kunnen we bidden en vragen of we onbereikte mensen in onze omgeving mogen ontmoeten. En of God ze op ons pad wil brengen. Zo is het ook gebeurd in de afgelopen jaren, dat vele verschillende nationaliteiten die in hun eigen land niet God konden aanbidden, door Gods voorziening naar een land konden gaan waar het wel kon.

Dus, houd onbereikte bevolkingsgroepen die dichtbij jouw leven in gebed en vraag God om in een manier te voorzien dat je ze kan ontmoeten en met hen kunt praten. Soms zijn die mensen dichterbij dan we denken.

Veel zegen, Masoud.

RESOURCES

WORSHIP
🎶 Pour me out – Brandon Lake

BIBLEPROJECT

🎥 The Gospel of the Kingdom
📕 Study at home Gospel of the Kingdom

GA NAAR DE MISSIONS PAGINA

Please tell us what is wrong

      Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.