DAG 18 | Bescherming

DAG 18 | Bescherming

DAG 18 | Bescherming 2000 2000 Celebration Church Netherlands


God waakt over jou!

2 Thessalonicenzen 3:3 – “Maar de Heere is getrouw, Die u zal versterken en bewaren voor de boze.”

Afgelopen week liep ik met mijn kinderen buiten en zagen we een eend met haar kuikens. Toen we dichterbij kwamen, begon de moeder eend een hoop lawaai te maken en met haar vleugels te slaan. Eén van mijn kinderen vroeg waarom de moeder eend dat deed en ik legde aan haar uit dat ze haar jongen beschermde tegen het – in haar ogen – gevaar dat dreigde. Gedurende de dag bleef deze eend in mijn gedachten en liet me nadenken over hoe ik mijn dierbaren probeer te beschermen. Hoe ik pijn en angst probeer weg te houden van de mensen van wie ik houd. En hoe het zo moeilijk is om iedereen op eigen kracht te beschermen.

Het afgelopen jaar is onvoorspelbaar geweest en kan voor angst hebben gezorgd. Angst met betrekking tot je baan, gezondheid, thuissituatie en dierbaren. Sommigen hebben misschien zelfs duidelijk ervaren dat er geestelijke aanvallen zijn geweest. Weet dat God trouw is en je beschermt! Vertrouw Hem je angsten en pijn toe en vertrouw in Hem dat Hij jou en je dierbaren beschermt. Probeer dit niet op eigen kracht, dit kost je teveel energie en zal je ook nooit helemaal lukken, maar geef het uit handen. Vraag God of Hij ons wil beschermen tegen alle kwade dingen en dat we mogen schuilen onder Zijn vleugels, net zoals de moeder eend haar kuikens laat schuilen en ze beschermt.

Gebed gebaseerd op Psalm 91 – Onder Uw vleugels vind ik bescherming en een toevluchtsoord.
In de schaduw van Uw vleugels wil ik schuilen, o Heer. Ik roep U aan God. Bij U kan ik schuilen, U beschermt mij en mijn dierbaren. U bent mijn toevlucht en bij U ben ik veilig en geborgen. U bent mijn God en ik vertrouw alleen op U. Bescherm mij en mijn dierbaren onder Uw vleugels. Uw trouw is ons schild en pantser en beschermt ons tegen de aanvallen van de tegenstander. Wij hoeven niet bang te zijn voor ziektes die zich verspreiden en U zult ons redden. U bent de Allerhoogste, onze beschermer. Laat uw engelen voor mijn dierbaren zorgen en hun beschermen, waar zij ook gaan. In de schaduw van Uw vleugels kunnen wij schuilen O Heer. Amen.

RESOURCES

🎶 Surround – Upperroom

BIBLEPROJECT

🎥 Holy Spirit
📕 Study at home Holy Spirit

Please tell us what is wrong

      Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.